Diyar - historien bag

'Diyar' er pluralis af 'Dar', som er det arabiske ord for 'hus', og Diyar Consortium består af fire enheder: Dar An-Nadwa (Det Internationale Center i Betlehem), Dar Al-Kalima School, Dar Al-Kalima College og Dar Al-Kalima Health and Wellness Center.

Diyar er oprettet af Den Lutherske Kirke i Betlehem. Diyar arbejder som kirke og organisation for at skabe bedre vilkår for den palæstinensiske lokalbefolkning. Diyar giver, via sine programmer, lokalsamfundet en chance for at kunne tage fremtiden i egen hånd og skabe et bedre liv trods de svære omstændigheder, som de lever under. De mange aktiviteter, som kirken udfører, tager alle udgangspunkt i Diyars motto: "That we might have life, and have it abundantly"(Joh. 10,10).

Addawliyya (Huset hvor verden mødes) udspringer af den evangelisk, lutherske kirke i Betlehem. Udviklingen tog for alvor fart da Mitri Raheb blev ansat som præst i 1988. Han satte gang i opbygningen af Det Internationale Center i Betlehem.
Frem til i dag har der været livlig aktivitet og mange nye institutioner under Diyar har set dagens lys. Blandt disse institutioner er bl.a. det velbesøgte Abu Gubran Guest House (1992), det anerkendte Al-Kahf Gallery (1999), Bethlehem Media Center (2003) som blandt meget andet producerer dokumentarfilm.

Diyars arbejde er fokuseret på at tilbyde udfordringer og fornyelse for det hele menneske, hvilket indebærer programmer som sundhedsklinikker, skole fra 1.-12. klassetrin, et kunstakademi med uddannelse indenfor keramik, oliemaling, akvarel, medier/kommunikation samt turistguider. Derudover udbydes yoga, dans, aktiviteter for unge familier og spredt over store dele af Vestbredden tilbydes ældrepleje med særligt fokus på behandling og forebyggelse af diabetes og kræft ved hjælp af scanninger mm.