Tredje søndag i advent

I den samme egn var der hyrder, som lå ude på marken og holdt nattevagt over deres hjord. Da stod Herrens engel for dem, og Herrens herlighed strålede om dem, og de blev grebet af stor frygt. Men englen sagde til dem: »Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket. (Luk 2. 8-10)

Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket

Af Rev. Dr. Mitri Raheb

For få uger siden mødtes jeg med ledere fra Mellemøsten. Selvom vi alle kom fra forskellige baggrunde, stod det ikke desto mindre klart, at vi havde et enkelt fælles bekymring: Frygt.

3advent 1
billedtekst5

I Libanon frygte folk at de forskellige partier ikke kan blive enige om en ny præsident. Lederne fra Irak fortalte om de trusler fra ISIS, som de jævnligt konfronteres med. I Syrien er folk bange for de daglige bombninger. I Ægypten er man bekymret for den voksende fundamentalisme. Og deltagerne fra Palæstina delte deres frygt for den israelske besættelse.

Man kunne tro, at dette er et særligt mellemøstligt fænomen. Men en nærmere undersøgelse viser, at vi har at gøre med et globalt fænomen: fra Frankrig til Bruxelles, fra Ferguson til Nigeria. Frygt synes at være kendetegnet på vort århundrede … måske endda på alle århundreder. Mennesket synes at være formet – ikke af jord – men af frygt. Frygt virker som den dominerende kraft i det menneskelige sind. Uanset hvor vi ser hen, er der frygt.

Læs mere ...

Måneder efter en natlig arrestation siger to børn, at traumerne ikke er slut

Af DCI

Ramallah, 6. juli 2016 -- To palæstinensiske børn fortæller, at de langvarige, psykologiske eftervirkninger af det israelske militærs natlige anholdelser stadig forstyrrer deres dagligdag, forårsager søvnproblemer, har berøvet dem interessen i tidligere aktiviteter og givet dem en følelse af usikkerhed og nedsat bevægelsesfrihed.

Ahmad A., som er 16 år, blev anholdt kl. 03:30 i Beit Ummar, nær Hebron, for fire måneder siden. Et par måneder tidligere, i januar, anholdt israelske soldater 17-årige Ahmad Q. i hans hjem i Nablus - også kl. 03:30 om natten. Selvom måneder er gået, og begge siden er blevet løsladt, fortalte de Defense for Children International - Palestine, at deres søvn, deres adfærd og deres personligheder blev ændret af oplevelsen.

Mange menneskerettighedsgrupper har slået til lyd for at få afsluttet den praksis med natlige anholdelser, fordi det giver langsigtede skader på børn. På trods af disse bestræbelser, er de natlig anholdelser fortsat en hyppig foreteelse blandt Vestbreddens børn. Af samtlige arrestationer af børn mellem 2012 og 2015 foregik 41,7 procent om natten, dokumenterer DCIP.

Læs mere ...